open-universiteit

 Azure Integratie met DUO voor de 

Open Universiteit in Heerlen

Deze case illustreert de succesvolle samenwerking tussen de Open Universiteit (OU) en Twyzer in het realiseren en implementeren van haar DUO-Adapter, als onderdeel van het Hybride Integratie Platform (HIP) van de OU op het Microsoft Azure platform. 

Achtergrond

Via een uitvraag van de OU is Twyzer geselecteerd als partij voor de realisatie van een naadloze koppeling tussen de OU en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) via Studielink. Deze koppeling is cruciaal voor de OU, voor het inschrijfproces van studenten. Twyzer nam de uitdaging aan en stond voor de taak om een slimme, flexibele en schaalbare oplossing te ontwikkelen die volledig geïntegreerd kon worden in het Azure-landschap van de OU.

Waarom heeft OU voor Twyzer gekozen?

De OU en Twyzer werken al langdurig samen op het vlak van Azure integraties en Azure architectuur. Vanuit een uitvraag bij meerdere partijen is uiteindelijk voor dit project de keuze op Twyzer gevallen. De keus viel op Twyzer omdat het voorstel van Twyzer precies aansloot bij de integratiewens HIP-Azure en omdat de OU de controle op de DUO-Adapter in eigen hand wilde houden. Het technische beheer zal de komende 2 jaar aan Twyzer uitbesteed worden, totdat men intern beschikt over de capaciteit, kennis en ervaring om het beheer volledig zelf uit te voeren. Voor Jesper Schumacher (Projectmanager ICT), was dit de eerste samenwerking met Twyzer: “Ik heb de samenwerking als heel prettig, constructief en professioneel ervaren.

Twyzer is een professionele partij, met veel en brede kennis op het Microsoft Azure platform. Het is prettig om met ze samen te werken. Hun kennis en aanpak straalt vertrouwen uit.
– Maarten Scholl, hoofd IT-Business Development (OU)-

Uitdagingen en Oplossingen

Doordat er vijf partijen betrokken waren bij het project was het een uitdaging om alles in goede banen te leiden. Het doel was om de nieuwe DUO-Adapter niet meer te hosten bij een externe partij, maar onder te brengen in de Azure omgeving van de OU. Het project bracht verschillende uitdagingen met zich mee, waaronder de noodzaak om de bestaande, verouderde S-Tunnel koppeling (on-premise) te vervangen door een moderne Azure serverless variant. Twyzer slaagde erin om deze overstap soepel te laten verlopen, ondanks de initiële compatibiliteitsproblemen met DUO. Daarnaast moest de DUO-Adapter worden aangepast om te voldoen aan de specifieke eisen van de OU zowel op integratie als Graphical User Interface vlak. Om hieraan te voldoen heeft Twyzer alles volledig serverless ontwikkeld gebruikmakend van Azure Integration Services, ASP.NET Core Blazor, Azure Monitoring en Azure DevOps.

Ik heb de samenwerking als heel prettig, constructief en professioneel ervaren.
– Jesper Schumacher, Projectmanager ICT (OU) –

Implementatie en Resultaten

Dankzij een nauwgezette planning en samenwerking slaagde Twyzer samen met de OU erin om de DUO-Adapter binnen de gestelde deadlines operationeel te maken. De OU is nu voorbereid op de toekomst voor wat betreft naadloze uitwisseling van berichten tussen DUO en interne systemen. De DUO-Adapter geef heel mooi en helder inzicht in het berichtenverkeer met DUO. Bovendien door realisatie in het HIP van de OU is de data nu centraal beschikbaar. Bovendien kan de OU zelfstandig het functioneel beheer uitvoeren, terwijl Twyzer, door middel van hun Managed Services dienst, ondersteuning bieden op technisch vlak. Een dagelijkse statusupdate en alerting systeem zorgt ervoor dat eventuele problemen snel worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor de operationele efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Hier voegt Jesper Schumacher aan toe: “Door de proactieve aanpak en goede samenwerking heeft Twyzer ons geholpen om alles goed te positioneren binnen onze Azure architectuur en bovendien hebben ze het project opgeleverd binnen de gestelde deadline en budget met een perfecte overdracht aan de OU.

Dankzij de moeiteloze samenwerking voelde het voor mij alsof ik met collega’s werkte met veel kennis en op wie ik altijd kon rekenen. Bovendien zijn ze altijd open en eerlijk; ze benadrukken niet alleen de successen, maar schuwen ook niet om fouten te benoemen, zodat we allemaal van elkaar kunnen leren.
– Roger Pister, Solution Architect (OU) –

Partnerschap en Toekomst

Gedurende het project heeft Twyzer zich bewezen als een toegewijde (Microsoft) partner, met veel kennis van Azure, projectmatig werken en een degelijke aanpak. Het projectteam, onder leiding van Projectmanager Jesper Schumacher, leverde uitstekende resultaten en kijkt terug op een succesvolle samenwerking: “Doordat Twyzer zo’n persoonlijke en proactieve aanpak heeft met een hoge mate van betrokkenheid, leer je elkaar pas echt goed kennen. Hierdoor krijg je samen veel meer gedaan.” Met de geplande livegang van de DUO-Adapter staat de OU klaar om te profiteren van een geoptimaliseerd en efficiënt integratieproces, waardoor de studentervaring wordt verbeterd en operationele kosten worden verlaagd. Roger Pisters, Software Architect, concludeert: “Dankzij de moeiteloze samenwerking voelde het voor mij alsof ik met collega’s werkte met veel kennis en op wie ik altijd kon rekenen. Bovendien zijn ze altijd open en eerlijk; ze benadrukken niet alleen de successen, maar schuwen ook niet om fouten te benoemen, zodat we allemaal van elkaar kunnen leren. 

Ook Maarten Scholl, hoofd IT-Business Development bij de OU is enthousiast over de samenwerking gedurende het project: “Twyzer is een professionele partij, met veel en brede kennis op het Microsoft Azure platform. Het is prettig om met ze samen te werken. Hun kennis en aanpak straalt vertrouwen uit.

 

Deze case onderstreept Twyzer’s toewijding aan het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor het hoger onderwijs en bevestigt onze positie als een vertrouwde partner voor IT-Managers en IT-Innovatiemanagers die streven naar verbetering van hun IT-infrastructuur en operationele efficiëntie.

Wilt u bespreken wat Twyzer voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Als blijk van waardering ontving het Twyzer DUO-Adapter projectteam de fel begeerde Open Universiteit Hoodies!
Van links naar rechts: Serge Veugelers, Joost van Zoest en Don van Meel.