Azure Landing Zone

Veel organisaties migreren naar Azure vanwege voordelen zoals kostenverlaging, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Een migratie naar Azure is echter niet zonder (technische) uitdagingen. Een Azure Landing Zone is een door Microsoft aanbevolen methode om de Azure omgeving te implementeren op een georganiseerde, beheersbare en schaalbare manier.

Wat is een Azure Landing Zone?

Een Azure Landing Zone is een gestructureerde en geoptimaliseerde omgeving binnen Azure, ontworpen om organisaties te helpen bij een succesvolle en veilige cloudadoptie. De Azure Landing Zone biedt een raamwerk dat flexibel is en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Door gebruik te maken van de Azure Landing Zone kunnen bedrijven hun cloudinfrastructuur op een gecontroleerde manier opzetten en beheren, waardoor de kans op fouten wordt verminderd en de veiligheid wordt verbeterd. Het bevordert een gestroomlijnde migratie naar de cloud en ondersteunt verdere groei en optimalisatie van de Azure-omgeving.

Wat is het doel van een Azure Landing Zone?

Een Azure Landing Zone heeft meerdere doelstellingen, waaronder:

 1. Veiligheid en compliance: het waarborgen van een hoog niveau van beveiliging en naleving van regelgeving door middel van geavanceerde identiteits- en toegangsbeheer, encryptie, en het implementeren van beveiligingsmaatregelen volgens industriestandaarden.
 2. Efficiëntie: het bevorderen van operationele efficiëntie door middel van geautomatiseerde processen, sjablonen en beleidsmaatregelen die herhaalbare en gecontroleerde implementaties mogelijk maken.
 3. Flexibiliteit: het bieden van een aanpasbaar raamwerk dat kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en vereisten van een organisatie, zodat het zowel geschikt is voor starters als voor geavanceerde Azure-implementaties.
 4. Best practices: het incorporeren van bewezen best practices op het gebied van netwerkontwerp, resource-organisatie en operationeel beheer, om de kans op fouten te minimaliseren en de algehele effectiviteit te vergroten.
 5. Schaalbaarheid: het faciliteren van groei door een solide basis te bieden voor het schalen van resources, of het nu gaat om uitbreiding naar nieuwe Azure-services of het vergroten van de capaciteit van bestaande implementaties.
 6. Migratie-ondersteuning: het vergemakkelijken van een soepele overgang van on-premises infrastructuren naar de cloud door middel van gestandaardiseerde processen en begeleiding.

Samengevat biedt een Azure Landing Zone organisaties een gecontroleerde en geoptimaliseerde start in de Azure-cloud, waardoor ze kunnen profiteren van de voordelen van schaalbaarheid, flexibiliteit en innovatie met behoud van een hoog niveau van beveiliging en compliance.

Wat zijn de voordelen van een Azure Landing Zone?

Een Azure Landing Zone biedt diverse voordelen die de adoptie van Azure vergemakkelijken en optimaliseren:

 1. Risicobeheersing: door het implementeren van best practices voor beveiliging en compliance, minimaliseert een Azure Landing Zone het risico op datalekken, ongeautoriseerde toegang en andere beveiligingsproblemen, waardoor organisaties met vertrouwen naar de cloud kunnen migreren.
 2. Kostenoptimalisatie: het faciliteert een efficiënt gebruik van resources en kostenbeheer door middel van geautomatiseerde processen, waardoor organisaties alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Dit draagt bij aan een kosteneffectieve cloudinfrastructuur.
 3. Time-to-Market: een gestandaardiseerde implementatie met sjablonen en geautomatiseerde processen versnelt de ontwikkeling en implementatie van applicaties, waardoor organisaties sneller nieuwe functionaliteiten op de markt kunnen brengen.
 4. Innovatie: door het verminderen van de complexiteit en het stroomlijnen van operationele processen, stelt een Azure Landing Zone organisaties in staat zich meer te richten op innovatie en het benutten van nieuwe Azure-functies en -services.
 5. Operationele efficiëntie: door consistente implementaties en geautomatiseerd beheer vermindert een Azure Landing Zone de operationele complexiteit. Dit leidt tot minder handmatige fouten, snellere probleemoplossing en verbeterde algehele efficiëntie van het IT-beheer.
 6. Collaboratie: het biedt een gemeenschappelijke basis en structuur voor teams, waardoor samenwerking wordt vergemakkelijkt. Dit is vooral waardevol in organisaties met meerdere teams die gelijktijdig aan verschillende aspecten van de cloudomgeving werken.

Hoe kan Twyzer hierbij helpen?

Twyzer tilt uw Azure Landing Zone naar een hoger niveau door een doordachte aanpak van uitwerking, implementatie en beheer. Met een solide basis in het Cloud Adoption Framework, het Well Architected Framework en de richtlijnen van het Azure Architecture Center, bieden wij een op maat gemaakte oplossing die voldoet aan uw specifieke eisen.

Onze experts werken samen met u om de best practices te identificeren en toe te passen die essentieel zijn voor een robuuste en schaalbare Azure omgeving. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of het migreren of uitbreiden van bestaande oplossingen, Twyzer biedt een gestroomlijnde benadering die de implementatie versnelt en de operationele complexiteit vermindert.

Naast het opzetten van uw Azure Landing Zone, gaan wij verder. Twyzer staat garant voor een soepele overgang door Managed Services aan te bieden na oplevering. Dit betekent dat wij blijven ondersteunen, optimaliseren en beveiligen, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de groei van uw bedrijf. Met Twyzer heeft u niet alleen een betrouwbare partner voor uw Azure Landing Zone, maar ook een toegewijde partner voor de lange termijn.

Interessant? Vragen? Liever eerst even kennismaken? Helemaal goed! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of chat via Teams.